Spil uden om Rofus?
Nej!

ROFUS står for Spillemyndighedens Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere. Det er et register, du som spiller har mulighed for at skrive dig selv op i, hvis du enten i en periode eller permanent ønsker at udelukke dig selv fra at spille. Udelukkelse gælder alle spil i Danmark. Både dem der foregår online på nettet, men også alle fysiske spillesteder i hele landet. Herunder er der samlet spørgsmål og svar, der kan gøre dig klogere på, hvad ROFUS er og hvad en registrering vil betyde for dig.

Hvad står ROFUS for?

ROFUS er et akronym for Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere

Hvad er ROFUS?

ROFUS er et register. Det er styret er Spillemyndigheden, der er en offentlig myndighed. Det er en styrelse, der fungerer som en del af skatteministeriet. ROFUS er lavet for at give spilafhængige en mulighed for at udelukke sig selv fra at spille. Det er et tilbud, som er en del af indsatsen mod ludomani, bedre kendt som spilafhængighed.

Hvor lang tid varer en udelukkelse på ROFUS?

Når du vælger at udelukke dig selv fra at spille med ROFUS har du forskellige muligheder. Der er flere forskellige mulige tidsperioder. Du har i udgangspunktet 5 forskellige valgmuligheder, når du vil udelukke dig selv fra at spille. Enten midlertidigt eller permanent.


  • 24 timer
  • 1 måned
  • 3 måneder
  • 6 måneder
  • Endelig udelukkelse

Der er altså 4 midlertidige muligheder for udelukkelse og en endelig udelukkelse. Når du vælger en midlertidig udelukkelse, så vil du kunne spille igen efter den pågældende tidsperiode er gået.

Hvad er en endelig udelukkelse?

En endelig udelukkelse er i udgangspunktet permanent. Det vil i yderste konsekvens sige, at du udelukker dig selv fra at spille resten af livet. Det er en god mulighed for dig, hvis du har eller har haft et spillemisbrug, du har svært ved at komme ud af. Du tager altså en beslutning på dine egne vegne på et tidspunkt, hvor du er ved dine fulde fem. Den beslutning gælder så også, når du måske er ved at få et tilbagefald.

Selvom en endelig udelukkelse i udgangspunktet er endelig, så har du efter minimum et år mulighed for at søge om at få din registrering ophævet. Det skal bemærkes, at dette på ingen måder betyder, at din endelig udelukkelse på nogen måder automatisk bliver fjernet efter et år. Du får muligheden for at sende en ansøgning. Det vil være op til en individuel vurdering, om din ansøgning bliver godkendt eller afvist.

Hvad betyder det at din udelukkelse er personlig?

Din udelukkelse i ROFUS er og vil altid være personlig. Det vil sige, at det kun er dig selv, der kan foretage udelukkelsen. Ingen andre vil kunne foretage udelukkelsen for dig, i så fald ville den være ugyldig. Du kan også kun udelukke dig selv. For at sikre at registreringer i ROFUS altid er personlige er underskrivning med NemID altid påkrævet, når du bruger ROFUS. DU skal altså skrive under med NemID, når du vil udelukke dig selv fra at spille. Dette gælder uanset perioden for udelukkelse.

Er du forhindret i at bruge NemID kan du på spillemyndighedens hjemmeside downloade en blanket, som du kan udfylde og sende til følgende adresse:

Spillemyndigheden
Englandsgade 25, 6. sal
5000 Odense C

Udelukkelsen vil så træde i kraft inden for et par dage. Dette er grundet, at det tager tid for brevet at komme frem. Når du bruger hjemmesiden til at udelukke dig selv, træder udelukkelsen i kraft øjeblikkeligt.

Kan jeg stadig modtage spilreklamer?

Det korte svar er nej. Du kan ikke modtage spilreklamer, når du står registeret i ROFUS. ROFUS er altså en måde, hvorpå du kan sige nej tak til spilreklamer. Det fungerer altså lidt ligesom det skilt, man også kan få til at sætte på postkassen, hvis man ikke ønsker reklamer fra butikker eller lignende. Det er sige nej tak til spilreklamer kan altså være en rigtig god ide. Hvis man har haft problemer med spilafhængighed, er det tit spilreklamerne, der kan være med til at forværre situationen. De er tit med til at gøre, at man får et tilbagefald.

Dit nej tak til reklamer gælder kun de personlige reklamer, som spilselskaberne udsender til dig personligt. Det er dem som også tit er de rigtig slemme. Du vil stadig kunne modtage eksempelvis husstandsomdelte reklamer.

Kan alle og enhver se, at jeg har registreret mig i ROFUS?

Nej. En registrering i et register som ROFUS er en personlig registrering. Det er med andre ord en personfølsom oplysning, der ikke er tilgængelig for andre. Din registrering kan i udgangspunktet kun ses af spillemyndigheden, som er dem, som administrerer ROFUS. Derudover får spilselskaberne besked, hvis en af deres spillere er registreret i ROFUS. Det er de af gode grunde nød til for at kunne nægte dig at spille hos dem eller lade vær med at sende dig personlige spilreklamer.

Kan jeg fortryde, at jeg har skrevet mig op i ROFUS?

Nej. Du har ikke mulighed for at fortryde din registrering i ROFUS. Din registrering er bindene. Ved de midlertidige udelukkelser har du ingen mulighed for at blive slettet før tid. Ved den endelige udelukkelse har du mulighed for at søge om ophævelse efter minimum et år. Før dette år er gået, er der ingen mulighed for ophævelse af din registrering.

Hvor kan jeg finde flere oplysninger?

Du kan finde flere oplysninger på Spillemyndighedens hjemmeside. Her har du også mulighed for at stille flere spørgsmål angående ROFUS.

Hvad er ROFUS hjemmeside, hvor jeg kan registrere mig?

Nedenstående er ROFUS hjemmeside. Dette er siden, hvor du har mulighed for enten midlertidigt eller permanent at udelukke dig selv fra at spille både online casinoer og andre online spilsider og fysiske spilsteder. Samtidig udelukker du dig selv fra at modtage personlige spilreklamer, hvor spillefirmaerne henvender sig personligt til dig for at lokke dig til at spille. Dette kan hjælpe dig til at stoppe med at spille, hvis du har haft problemer med ludomani. Din registrering er personlig og hemmelig. Det vil sige, at andre ikke har mulighed for at se, at du er registreret i ROFUS.

https://rofusweb.spillemyndigheden.dk